top of page

Els Diables La Garsa són la colla de diables de la nostra entitat. Fundats l'any 1982 per un grup de dansaires de l'Esbart, van ser la primera colla de foc de la ciutat i una de les primeres del Baix Llobregat.

El primer vestuari que van lluir els diables, el va dissenyar Manel Carpi, el va confeccionar Llúcia Laborda i els mateixos membres de la colla van col·laborar en la seva decoració. Els diables van tenir una gran acceptació entre els veïns  i veïnes santfeliuenques i també per part de l’ajuntament de la vila. La colla es va fer cada vegada més nombrosa, les actuacions en correfocs i cercaviles se succeïen i, ben aviat, va fer falta renovar el vestuari.

Llavors es va decidir afegir un dels elements que actualment distingeixen millor aquesta colla: el casc-màscara, mig diable mig garsa, que va ser dissenyat també per Manel Carpi i encarregat a Josep Cardona “NONA”, un constructor de gegants de Mataró. També els vestits es van renovar, amb un disseny més modern i espectacular que simula les plomes d’una garsa. La confecció també va anar a càrrec de Llúcia Laborda. Més endavant es va tornar a refer el vestuari, seguint el disseny inicial però aplicant-hi nombroses millores, com el fet que, ara, el vestit és de dues peces en comptes del tipus granota antic, i que el casc-màscara és fet de fibra de vidre, mentre que l’anterior era de cartró-pedra.

Diables La Garsa

Tot això acompanyat d’una espectacular capa amb dibuix de plomes, forques, guants, ulleres de protecció i un mocador per cobrir la boca i el nas. Malgrat tot, i a causa del gran nombre de persones que component la colla, sovint encara es fa servir la indumentària antiga per complementar la nova.

L'any 2012 es va construir un nou ceptrot, més gran i amb més capacitat per a posar més pirotècnia. Va ser fabricat per en Jordi Rius i permet poder cremar diferent tipus de pirotècnia alhora.

 

L'any 2015, veient que els cascs-màscara estaven en molt mal estat, es van encarregar unes rèpliques al Taller Creatiu El Drac Petit, propietat d'en Jordi Grau. Durant més d'un any, aquest escultor de Terrassa va estar treballant en nous cascs, més còmodes i resistents que els anteriors.

Si us voleu posar en contacte amb la colla podeu fer-ho a través del seu correu electrònic: 
diableslagarsa@acfsantfeliu.cat 

I si voleu estar al dia de les seves activitats, seguiu-los al seu perfil d'Instagram:

  • Instagram
diables1.jpg
bottom of page