top of page

La Mula 

La Mula és la bèstia de foc de la nostra entitat. Forma part del Seguici Popular de la ciutat i la seva colla està formada exclusivament per noies.

El seu origen el trobem l'any 1987 quan l'Esbart de l'Agrupació Cultural Folklòrica de Sant Feliu de Llobregat va representar el Ball de la Festa Berguedana, sota la direcció de Manel Carpi. Van fer diverses figures, i entre elles hi havia la Mula, en el que desenvolupava el paper de guita.

El disseny de la Mula és de Manel Carpi i Rosell i l'elaboració amb paper cartró és del ninotaire, Josep Cardona "Nona", amb confecció de Llúcia Laborda.

Després d'uns anys d'inactivitat i amb el ressorgir de les Festes de Tardor de la ciutat, l'any 1995 reaparegué de nou com a tercera bèstia de la ciutat després del Drac i la Garsa. Va passar a ser una secció més de l’ACF gràcies a un grup de noies que la van recuperar i integrar perfectament al Seguici de la ciutat i, sobretot, al correfoc, on gràcies al seu aspecte dòcil i menys agressiu començà a freguar-se la seva popularitat entre el públic infantil. 

Durant les Festes de Tardor de l’any 2010 es va presentar en societat una nova versió de la Mula de Sant Feliu de Llobregat, una bèstia diferent a la seva predecessora però alhora una nova bèstia que sabia mantenir els seus trets característics que la feien la nineta dels ulls de la canalla santfeliuenca. La nova bèstia és de major tamany i consistència que la seva predecessora; el canvi més significatiu que té la nova Mula és  el cos realitzat amb cartró-pedra, lluny del cos de tela de la Mula original, i amb una estructura més professional i equilibrada, confiant la tasca en el molinenc Jaume Coma, autor d’altres bèsties. El salt endavant del 2010 suposà un increment de pes de la figura, però alhora un aspecte molt més acurat de la mateixa. La Mula original encara es conserva.

L’any 2014, coincidint amb el XXè anversari del Seguici de Sant Feliu de Llobregat, com a fet més destacable per la colla, la Mula actual (presentada el 2010) i la seva antecessora, van fer plegades el Ball del Seguici, aconseguint emocionar tots els ciutadans allà presents amb les seves voltes.

A més, la colla de La Mula ha esdevingut una de les més actives de la ciutat, organitzant durant molts anys La Gimcana i el Bingo de la Mula durant les Festes de Primavera, i la Festa de Carnestoltes que ha esdevingut la festa de referència a la nit d'aquest dia tan celebrat a Sant Feliu.

Fotografia: Marc Vila

Les Timbaleres La Mula

A l’Octubre del 2018, un grup de noies de la ciutat entusiasmades per la Festa de Tardor van decidir formar un grup de percussió per acompanyar a La Mula, l’única bèstia de Sant Feliu formada per dones.

L’ACF va aprovar el projecte de seguida i a principis de l’any 2019 van néixer les Timbaleres La Mula, grup de percussió format únicament per noies. Tot i haver començat gairebé de la mà de la pandèmia, no van deixar caure el projecte, van seguir amb força i per això avui dia se les veu acompanyant a La Mula allà on va.

314421098_682165246546134_2182203611953110064_n_edited.jpg

Si us voleu posar en contacte amb la colla podeu fer-ho a través del seu correu electrònic: 

lamula@acfsantfeliu.cat 

I si voleu estar al dia de les seves activitats seguiu-les al seu perfil d'Instagram:

  • Instagram
  • Instagram
la mula1.jpg
bottom of page