top of page
LOGO_Gegants_Vells-removebg-preview.png

Gegants Vells

L'1 de juny de 2024, la nostra entitat recupera els primers gegants que va tenir la ciutat l’any 1955 

 

Sant Feliu de Llobregat disposa de gegants des de principis dels anys 40, tot i que no és fins a l’any 1955 que en va tenir els primers de propietat, en Llorenç i la Mercè, ja que tots els anteriors es llogaven. Aquests primers gegants de propietat  van estar actuant any rere any per Corpus Christi i per la Festa Major de Sant Llorenç fins a l’any 1968, any en què queden arraconats en un magatzem municipal fins al seu deteriorament i posterior creació d’uns gegants nous.

 

L’ACF afegeix una nova secció dins la seva entitat que porta el nom de Gegants Vells. Les figures disposen del seu propi protocol on el seu objectiu és el de fixar un text escrit on es reculli el conjunt de coneixements i percepcions latents sobre els gegants i que vetllarà per la continuïtat i la coherència de les activitats on les figures hi formen part. 

 

Del procés de construcció i realització d’en Llorenç i la Mercè se n’ha encarregat el taller navarrès d’Aitor Calleja i Mikel Eraso. Els vestits estan fets al mateix taller,  mentre que les joies han estat realitzades al Taller Lacedemon de Caravaca de la Cruz i els cavallets fets pel fuster molinenc Jaume Coma.

 

La finalitat del projecte ha estat la de recuperar patrimoni històric de la ciutat i recuperar l’origen de la tradició gegantera així com apropar les tradicions perdudes del passat, l’enriquiment d’elles i la d’incrementar el fet geganter a la ciutat tot creant un nou model d’entendre la festa.

  • Instagram
bottom of page