top of page
  • Foto del escritorAgrupació Cultural Folklòrica (ACF)

Les Festes de Tardor amb l’ACF

Un any més arriben les Festes de Tardor de Sant Feliu i com a entitat de cultura i folklore tradicional que som, totes les nostres seccions surten al carrer per organitzar i participar en molts dels actes que es faran durant aquests dies.


El dijous 10 d’octubre s'inicien les festes amb el Seguici, i aquest any com a novetat els balls d’entremesos es faran a la Plaça 8 de Març, per tant el recorregut serà diferent al dels anys anteriors, però l’inici seguirà sent el Palau Falguera.El Seguici començarà a les 20:15h i els balls d’entremesos està previst que comencin a les 21:30h. Serà el moment per veure ballar als Diables La Garsa, al Tonet i la Fada Natura, el Turcs i Cavallets, el Banyetes i la Rebanyuda, La Mula, i els Gegants de l’ACF. I per si no n’heu tingut prou amb el primer seguici a partir de les 0:25h començarà el 2n Seguici una mica més esbojarrat que el primer. Recordeu sempre respectar l’espai i les persones que estan fent els balls.

I la nit no acaba aquí, perquè els Diables la Garsa ja portaran mitja nit servint-vos des de la barra i un cop acabi el Seguici comença la festa de l’After Seguici que organitzen juntament amb els Diables Rojos.


Al matí del divendres algunes de les nostres colles acudiran al carrer Joan Maragall cap a les 12h del migdia a fer un petit bailoteo. I a les 20h serà el moment en que s’iniciarà el correfoc infantil on podrem veure a La Mula.


El dissabte pel matí serà el torn dels gegants. A les 11:30h hi haurà la plantada de gegants al PalauFalguera per començar la cercavila a les 12h fins a la plaça Lluís Companys, no us perdeu a tots els nostres gegants i a tota la resta de convidats que vindran.

Per la tarda comença la traca forta de les Festes de Tardor: el correfoc. A les 18h hi ha la plantada de les bèsties a la Plaça de la Vila on podreu veure La Mula preparada per cremar tota la pólvora. Però no és fins a les 20h que es dóna el tret de sortida del correfoc des de la Plaça de la Vila on sortiran tant els Diables la Garsa com La Mula. I com a novetat podrem veure per primer cop en acció a les Timbaleres La Mula, que porten preparant-se durant molt de temps per estrenar-se.
I arribem a l’últim dia de les festes, el diumenge, i encara ens queden actes per fer. A les 11:30h del matí totes les colles de Sant Feliu fan una cercavila pel centre de la ciutat. No hi faltaran l’Esbart, els Diables la Garsa, La Mula, els Gegants de l’ACF, el Banyetes i la Rebanyuda, i el Tonet i la Fada Natura. La cercavila acabarà a la Plaça de la Vila on cada colla farà un ball.

I per la tarda arriba el moment de la dansa amb l’Esbart i la XVI Mostra de Folklore Tradicional. Aquest any l'Esbart s’ha fet esperar fins l’últim dia, i ballaran tots els seus grups: l’Escola, el Cos de Dansa i els Joves Veterans. A les 18:30h serà quan començarà la ballada a la plaça Lluís Companys i aquesta edició comptarà amb el grup convidat del Ball de Pastorets de Sant Sadurní d’Anoia i amb la Cobla Contemporània fent sonar la música com cada any.


Un cop finalitzi aquesta actuació, des de l’Agrupació Cultural Folklòrica donarem per tancats tots els nostres actes de les Festes de Tardor.


Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page