top of page
  • Foto del escritorAgrupació Cultural Folklòrica (ACF)

El nostre Esbart us necessita urgentment!

La dansa tradicional catalana a la nostra ciutat està en perill, a l’Esbart Sant Feliu cada cop són menys dansaires tant al Cos de Dansa com als grups de l’Escola de l’Esbart o al grup de Joves Veterans. Com a passat a tot arreu, amb l’arribada del COVID-19, el confinament i la següent reobertura molts dels dansaires han perdut la motivació i això ha fet que molts marxessin i ara hi ha un greu perill de no poder seguir ballant pels pocs que són.

És per aquest motiu que l’Esbart està buscant noves persones que estiguin engrescades, que els hi agradi ballar, i que vulguin mantenir la dansa catalana a Sant Feliu. No és necessari haver ballat abans o ser un expert, al nostre Esbart us en ensenyaran en sapigueu molt o no en sapigueu gens, el més important són les ganes de formar part d’aquest col·lectiu que fa viure la dansa tradicional catalana a la ciutat.


Com bé sabeu l’Esbart Sant Feliu és l’encarregat de ballar la dansa de la nostra ciutat, el Ball de la Soca, que es balla cada any pel dilluns de la segona pasqua a l’Aplec de la Salut, però fa moltes altres coses. També és qui fa ballar els Turcs i Cavallets pel Seguici de les Festes de Tardor i el Ball de Cintes per la cercavila de colles, fa diferents ballades durant l’any a la nostra ciutat i també fora quan hi ha l’oportunitat. I no només això! Amb els 73 anys d’història que té ha arribat a ballar a Mallorca i Eivissa, Segovia, Madrid, al País basc, Portugal, Sardenya o Bòsnia entre altres molts llocs creant un intercanvi cultural amb danses i grups d’altres racons del món.


L’Esbart a dia d’avui està dividit en 3 subseccions segons les edats dels seus dansaires. Podeu començar a ballar des dels 4 anys a l’Escola de l’Esbart i viure la cultura popular des de ben petits. A partir dels 15-16 anys ja es balla al Cos de Dansa fins a l’edat que un vulgui, us trobareu amb edats molt variades, un fet que ens enriqueix molt. Però si el vostre compromís és més baix i el vostre ritme de vida és més calmat el vostre grup és el de Joves Veterans.


Els grups assagen sempre a l’Ateneu Santfeliuenc i els horaris de cada grup són els següents:

Jupetins, dels 4 als 6 anys: dijous de 17:30-19h

Polaines, dels 7 als 11 anys: divendres de 17:30-19h

Juvenils, dels 12 als 16 anys: divendres de 19-21h

Cos de Dansa, des dels 16 anys: dilluns i dijous de 22-00h

Joves Veterans: dimecres de 21:15-23:30h

Si la que seria la vostra franja horaria d’assaig no us quadra per algun motiu, no dubteu en escriure'ns i mirarem què hi podem fer.


Si esteu interessats, no voleu que es perdi la colla amb més història de Sant Feliu, voleu ajudar a mantenir la dansa tradicional catalana a la ciutat i voldríeu ballar amb el nostre Esbart ens podeu contactar a través del mail (esbartsantfeliu@acfsantfeliu.cat) o a través del perfil d’Instagram (@esbartsantfeliu.acf) estarem encantats i us rebrem amb els braços oberts.


Si vols formar part d’una colla de Sant Feliu, viure les festes des de dins i t’agrada ballar, l’Esbart és la teva gran oportunitat!


Ajudeu-nos a seguir vius ballant, volem tornar a fer balls multitudinaris, alegres i animats! Entre tots ho farem possible!




Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page